7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Συμβούλιο Υπ. Εξωτερικών ΕΕ: Θα εξετάσει τη Δευτέρα την υιοθέτηση νέων κυρώσεων στην Λευκορωσία

Θα εξετάσει τη Δευτέρα την υιοθέτηση νέων κυρώσεων στην Λευκορωσία

Στις Λουξεμβούργο θα μεταβεί τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. το οποίο μεταξύ άλλων θα εξετάσει την υιοθέτηση νέων κυρώσεων για τη Λευκορωσία και τις σχέσεις ΕΕ με Τουρκία, και άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας, στο περιθώριο του Συμβουλίου, με την ηγέτη της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης, κα Τσιχανούσκαγια.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Λατινική Αμερική, τον Λίβανο και την Ινδονησία καθώς και το Ιράκ, με τον υπουργό Εξωτερικών του οποίου προβλέπεται γεύμα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Αιθιοπία και το Μάλι, αλλά και στον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας.

Περαιτέρω, το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση στο Ιράκ και τις σχέσεις της ΕΕ με την εν λόγω χώρα, ενώ το μεσημέρι οι Υπουργοί αναμένεται να παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ιρακινό ομόλογό τους κ. Fuad Hussein.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ