Θ. Δημάδης για Ν. Παππά: Θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης

Θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης
Eurokinissi

Την αντίδραση του Θάνου Δημάδη προκάλεσε η γραπτή δήλωση του Νίκου Παππά, μέσα από την οποία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, επιχειρεί να τον εμπλέξει και πάλι για το ρεπορτάζ που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2016. Μάλιστα, ο Θ. Δημάδης σημειώνει ότι ο Ν. Παππάς θα λογοδοτήσει και στην αμερικανική Δικαιοσύνη όταν χάσει την ασυλία του.

Ο Θάνος Δημάδης στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο Νίκος Παππάς κρύβεται από τη Δικαιοσύνη στη μήνυση που του έχει κάνει και υπογραμμίζει ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ  βγάζει ψευδείς ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων με τον κλασικό του τρόπο διασποράς ψευδών ειδήσεων που στην Αμερική ονομάζεται «power harassment».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Θάνος Δημάδης αναφέρει τα εξής:

«Ο πρώην Υπουργός Νίκος Παππάς τολμά και απαντά βγάζοντας ανακοινώσεις σε τόσα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ στα οποία φέρεται να είναι υπόλογος για κατάχρηση της εξουσίας που του είχε εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Με την ανακοίνωσή του αμφισβητεί τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τόσων ημερών πρώην συναδέλφων μου. Και μάλιστα φτάνει στο σημείο να με ξαναεμπλέξει σήμερα για το ρεπορτάζ που έκανα τον Σεπτέμβριο του 2016 με αποδεκτούς όρους δημοσιογραφικής έρευνας από τις αμερικανικές αρχές, αλλά όχι συμβατό με τους όρους που εφάρμοζε ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πληρώνοντας ή επιδοτώντας με κρατικά χρήματα δημοσιογράφους για να εξασφαλίζουν σιωπή και καλά λόγια.

 Από το 2016, κ. Παππάς κρύβεται από τη Δικαιοσύνη στη μήνυση που του έχω κάνει, παρότι θα έπρεπε να ξέρει ως "Δημοκράτης" και "Αριστερός" ότι οι πραγματικοί Δημοκράτες και οι πραγματικοί Αριστεροί δεν φοβούνται τίποτα, πόσω μάλλον την Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Παππάς και να μας πει εάν στην ευνομούμενη από Δημοκρατία Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει άλλος Υπουργός πλην του Νίκου Παππά που να αυτοχαρακτηρίζει τα ταξίδια του ως απόρρητα εκπροσωπώντας μία ολόκληρη χώρα, όταν τα λεφτά για τα ταξίδια αυτά βγαίνουν μέσα από την τσέπη του ελληνικού λαού για να κάνει κρυφές συναντήσεις που δεν κοινοποιεί και για τις οποίες δεν λογοδοτεί στον Έλληνα πολίτη που τον πληρώνει. Τι προσπαθεί να κρύψει τόσα χρόνια ο Νίκος Παππάς ως Υπουργός με αυτές τις ενέργειές του; 

Σήμερα ο Νίκος Παππάς ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και όχι να βγάζει ψευδείς ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων με τον κλασικό του τρόπο διασποράς ψευδεών ειδήσεων που εδώ στην Αμερική ονομάζεται "power harassment". Το "power harassment" δεν  έχει λόγο σε μία Δημοκρατία όπου κανένας δεν επιτρέπεται να εκβιάζεται με την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι Δημοκρατίες θέλουν διαφάνεια και στις Δημοκρατίες η εξουσία ελέγχεται.

Ο Νίκος Παππάς να αποποιηθεί της ασυλίας του και λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, διαφορετικά όταν χάσει την ασυλία του θα λογοδοτήσει στην Αμερικανική Δικαιοσύνη από εμένα, για να αποδειχθεί πόσο καθαρός είναι. 

Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

Θάνος Δημάδης».