Σ. Τσιόδρας: «Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αλλά θα πάρει καιρό»

Σ. Τσιόδρας: «Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αλλά θα πάρει καιρό»

«Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στη κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Σ. Τσιόδρας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά με ασφάλεια.

«Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών για να περιορίσεις την εξάπλωση της επιδημίας από ένα σημείο και μετά. Δεν μπορεί ο κόσμος να σταματήσει να λειτουργεί. Ταξίδια θα γίνονται με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, με τις κατάλληλες εξετάσεις που είναι απαραίτητες και ανάλογα βέβαια με το επίπεδο ανοσίας που έχει χτιστεί σε κάθε χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν χώρες στην Άπω Ανατολή που είχαν χαλαρώσει τα μέτρα που αφορούσαν τα ταξίδια και τα επανέφεραν, όταν είδαν ότι υπήρξε αύξηση εισαγωγής κρουσμάτων από κάποιες χώρες. «Θα υπάρχουν τέτοια όπως τα ονομάζω εγώ «πέρα -δώθε», κατέληξε.

«Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας»

Το ότι υπάρχει κορονοϊός δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε στο νοσοκομείο για άλλους σοβαρούς λόγους υγείας, τόνισε στη ενημέρωσή του ο Σ. Τσιόδρας που συμπλήρωσε «και βέβαια θα πάμε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό».

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στην υποεκτίμηση αλλά και την ελλιπή αντιμετώπιση ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο την εποχή του κορονοϊού, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με διεθνή μελέτη που έγινε σε 55 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και αφορούσε επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν εγκεφαλικά επεισόδια, καταγράφηκε έλλειψη θεραπευτικής αντιμετώπισης που μπορεί να οδηγήσει σε άσχημη της υγείας όσων έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μόνο το 20% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι ασθενείς με εγκεφαλικό αντιμετωπίζονται με τον συνήθη τρόπο τόσο στη οξεία φάση όσο και στην φάση της αποκατάστασής τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Χρειάζεται λοιπόν πολύ προσοχή γιατί η έλλειψη της καλής αυτής θεραπευτικής αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες πιθανότητες κακών εκβάσεων και μικρότερες πιθανότητες καλής λειτουργικής έκβασης σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο».