Θα επιβραβεύσουμε τις τράπεζες που «τρέχουν» το εγγυοδοτικό πρόγραμμα
Αδ. Γεωργιάδης

Θα επιβραβεύσουμε τις τράπεζες που «τρέχουν» το εγγυοδοτικό πρόγραμμα

Την επιβράβευση των τραπεζών που δίνουν δάνεια στα πλαίσια του εγγυοδοτικού προγράμματος της κυβέρνησης προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως εξήγησε την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει το μεγάλο εγγυοδοτικό που θα φτάσει σε δάνεια τουλάχιστον ως τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Υπουργείο, ωστόσο, θα παρακολουθήσει πως κινείται το πρόγραμμα τις πρώτες 30 ημέρες και αν οι τράπεζες δίνουν τα χρήματα στις επιχειρήσεις. «Αν μετά τις 30 ημέρες δούμε ότι κάποιες τράπεζες μένουν πάρα πολύ πίσω και κάποιες άλλες τράπεζες τρέχουν πάρα πολύ, θα επιβραβεύσουμε με ανακατανομή των πόρων αυτές που τρέχουν και θα τιμωρήσουμε αυτές που πηγαίνουν αργά και ας χάσουν λεφτά αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», σημείωσε με νόημα, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί πολιτική απόφαση τα χρήματα να πάνε στις επιχειρήσεις για να «ζήσουν».

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε παρέμβαση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου για το παρατηρητήριο ρευστότητας είπε: «Το παρατηρητήριο ρευστότητας φτιάχνεται στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε συνεργασία μεταξύ των δύο. Φτιάχνονται δύο οργανισμοί για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα τα οποία δίνουμε».