7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Θ. Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα

Θα έχουμε μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα
Φωτογραφία αρχείου

«Θα έχουμε μια μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα γιατί ο κόσμος θα βρεθεί με τους δικούς του» ανέφερε μεταξύ άλλων, νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ έκανε έκανε έκκληση μιλώντας στον ΣΚΑΪ «να φροντίσουμε να δούμε τους ανθρώπους μας σε εξωτερικούς χώρους όπως σε μπαλκόνια» καθώς και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούμε αυτές τις ημέρες γιατί είναι επικίνδυνο. 

«Μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα, πρέπει να προσέξουμε», επισήμανε ο καθηγητής. Επιπροσθέτως τόνισε ότι πριν 2 μέρες κυκλοφόρησε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet μια εργασία από την Σκωτία που έδειξε ότι μόνο με μία δόση της Astrazeneca ή της Pfizer μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90%. «Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά», υπογράμμισε εμφατικά.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως δεν δημιουργεί κίνδυνο και ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του εμπορίου και στους πελάτες που τηρούν τους κανόνες,

Όπως μάλιστα διευκρίνισε είναι υγειονομικά είναι σωστό καθώς αν δεν πήγαιναν στο λιανεμπόριο και δεν δούλευαν οι άνθρωποι θα ήταν μέσα στα σπίτι ο ένας στο σπίτι του άλλου με αποτέλεσμα την αύξηση της μεταδοτικότητας. Τέλος ο καθηγητής τόνισε ότι ο άνθρωπος που δουλεύει, πλέον βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα, φως και είναι πιο εύκολο με καλή ψυχολογία να πειθαρχεί και στα μέτρα.