Θ. Σκυλακάκης: Ρεαλιστική η μείωση φόρων και εισφορών με το Ταμείο Ανάκαμψης

Θ. Σκυλακάκης: Ρεαλιστική η μείωση φόρων και εισφορών με το Ταμείο Ανάκαμψης

Τη δημιουργία ενός έμμεσου δημοσιονομικού χώρου από το Ταμείο Ανάκαμψης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθιστώντας ρεαλιστική τη μείωση εισφορών και φόρων, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι η όποια μείωση θα παρουσιαστεί στον προϋπολογισμό του 2021.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης κάνοντας λόγο για μια βοήθεια μεγάλου μεγέθους που θα λάβει η χώρα την επόμενη 3ετία, 4ετία που θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στήριξης. «Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για το 2021» σημείωσε επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι δύσκολη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τις συνέπειες από την πανδημία στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας. «Τα πράγματα βελτιώνονται κάθε ημέρα. Βλέπουμε κάποια ξενοδοχεία ότι είναι έτοιμα να ανοίξουν, αλλά και κάποιες χώρες που νομίζαμε ότι θα είναι κλειστές, βγαίνουν από τον κορονοϊό. Πρόκειται για δυναμική εικόνα» υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει αποκτήσει μια πολύ καλή εικόνα δημοσιότητας και εξήγησε ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι το 60% της τουριστικής σεζόν «Είναι όλα ανοικτά που θα φτάσει φέτος η τουριστική σεζόν. Είναι διαφορετικό να φτάσουμε στο 30% των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι και άλλο στο 50%» υπογράμμισε.

Επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ, την αναστολή των επιταγών, αλλά και ρυθμίσεις.

Επίσης, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, για το θέμα των πυροδανείων, έγινε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν λάβει πυροδάνειο να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.