Θ. Πλεύρης: «Ο Τσίπρας φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων»

Θ. Πλεύρης: «Ο Τσίπρας φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας με την στάση του δείχνει να φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με το επιχείρημα ότι θίγονται τα δικαιώματα τους.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και αναφερόμενος στο αίτημα του πρώην Αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεσή του από την προανακριτική επιτροπή, με το επιχείρημα ότι εκπροσώπησε ως δικηγόρος τον Αντώνη Σαμαρά σε υπόθεση που σχετίζεται με αυτή της Novartis, είπε ότι «Το άρθρο 14 του Κώδικα ορίζει ότι δεν μπορεί να είσαι είτε δικηγόρος είτε μάρτυρας κατηγορούμενου ή πολιτικώς ενάγοντας στην ίδια υπόθεση».

Και συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ: «Πρόκειται για μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Αν είχα πρόβλημα εγώ, τότε θα είχε και ο Γιάννης Ραγκούσης, που ήταν μάρτυρας στην ίδια υπόθεση». Επίσης, ο κ. Πλεύρης διερωτήθηκε για ποιόν λόγο αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τα μέλη της Προανακριτικής συμφωνούν στο ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα πρέπει να εξεταστούν όπως εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Πλεύρης εξάλλου επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να λέει πως στηρίζει ο, τι έχει κάνει ο Δ. Παπαγελόπουλος και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας με τη στάση του αυτή δείχνει να φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με το επιχείρημα ότι θίγονται τα δικαιώματά τους. 

Καταληκτικά ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι αν θέλουν την αλήθεια, θα πρέπει να θέλουν να προσέλθουν για κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να μη λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων.