Θ. Πλεύρης: Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων;

Θ. Πλεύρης: Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων;

Εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού στους χώρους θρησκευτικής λατρείας ενόψει του Ραμαζανιού ρωτά ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης τα συναρμόδια Υπουργεία.

«Στα πλαίσια της αντιμετώπισης εξάπλωσης της πανδημίας του Covid 19 η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο κλήθηκε να λάβει ορθές, αν και πρωτόγνωρες αποφάσεις, με την αναστολή ή περιορισμό των Λειτουργιών κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, πλην των εξαιρέσεων που ορίστηκαν. Χάρη στην προσπάθεια των Ιερέων και των Πιστών υπήρξε σχεδόν απόλυτη εφαρμογή των μέτρων, ακόμη και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, διότι και ο κλήρος και οι πιστοί είχαν πλήρη συναίσθηση, ότι έπρεπε να βιώσουν αυτήν την πνευματική δοκιμασία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ενώ λοιπόν με την προσήλωση των Ορθοδόξων Πιστών που αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού υπήρξε πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα, επικρατεί μεγάλη ανησυχία εάν θα υπάρξει η αυτή πειθαρχία και στους Μουσουλμάνους Πιστούς, καθώς το Ραμαζάνι ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες. Η ανησυχία αυτή είναι επιπλέον εύλογη λόγω λειτουργίας στο κέντρο της Αθήνας και διαφόρων «άτυπων» ή και παρανόμων λατρευτικών χώρων σε οικίες ακόμη και εντός πολυκατοικιών», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Πλεύρης ρωτά μεταξύ άλλων αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού και εάν η πολιτεία είναι διατεθειμένη να εντείνει τους ελέγχους στους «άτυπους ή και παρανόμους χώρους λατρείας στο κέντρο της Αθήνας για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και κινδύνου εξάπλωσης της πανδημία».