ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Θ. Καράογλου: «Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς» οι εθελοντές νοσηλευτές

Θ. Καράογλου: «Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς» οι εθελοντές νοσηλευτές
Eurokinissi

«Οι Θεσσαλονικείς θα είναι πάντα για εσάς δεύτερη οικογένεια», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, απευθυνόμενος προς τα μέλη αντιπροσωπείας του νοσηλευτικού προσωπικού από άλλες πόλεις της χώρας, που ήρθαν και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός υποδέχθηκε και βράβευσε, το μεσημέρι, στο Διοικητήριο τους εθελοντές νοσηλευτές, για τη «σπουδαία πράξη αλληλεγγύης» τους. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την παρατηρούμενη μείωση των κρουσμάτων στα λύματα της πόλης, εκφράζοντας την ελπίδα για περαιτέρω αποκλιμάκωση της διασποράς του ιού, ώστε να βοηθηθεί το εθνικό σύστημα υγείας, για το οποίο είπε ότι «άντεξε, αντέχει, θα αντέξει και θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα των υπηρεσιών του».

«Είστε φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και έχετε τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας για το μεγαλείο ψυχής που επιδεικνύετε», ανέφερε στον χαιρετισμό του προς τους εθελοντές, ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Εκ μέρους όλων των Βορειοελλαδιτών εκφράζω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη σπουδαία πράξη αλληλεγγύης να αφήσετε την ασφάλεια των οικογενειών σας στο Ρέθυμνο, την Κομοτηνή, το Άργος, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και ακολουθώντας το δρόμο του καθήκοντος, της συνείδησης και της ευθύνης προς το συνάνθρωπο να προσφέρετε εθελοντικά υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εδώ συναδέλφους σας».

«Η συγκινητική πράξη των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών είναι πράξη βαθύτατα πατριωτική, που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι οι Έλληνες, τις δύσκολες στιγμές, συντασσόμαστε με το εμείς, παραμερίζοντας το εγώ», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός και συνέχισε: «Τα παιδιά αυτά είναι φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και αλληλεγγύης και έχουν τον απεριόριστο σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη όλων μας για το μεγαλείο ψυχής, το οποίο επέδειξαν. Να ευχηθώ, με την αποκλιμάκωση των περιστατικών να μπορέσουν κι αυτοί σύντομα να γυρίσουν στις πόλεις τους, στις οικογένειες τους».

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του Διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε. Δημήτρη Τσαλικάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό εκπροσώπησαν οι υγειονομικοί, Βασιλική Γιαννούση (από το γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου στο γενικό νοσοκομείο Ιπποκράτειο), ο Παναγιώτης Οικονομίδης (από το γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής στο γενικό νοσοκομείο Ιπποκράτειο), η Αναστασία Γιαννακούδη (από το γενικό νοσοκομείο Άργους στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), ο Μιχάλης Κολιογιάννης (από το γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και η Δήμητρα Τζιντσοπούλου (από το γενικό νοσοκομείο Ιωαννίνων στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ).

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και βοήθησαν πραγματικά», τόνισε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Τσαλικάκης και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν υπηρεσία, προσέφεραν ώστε να ανοίξουν και άλλες κλίνες ΜΕΘ και άλλες κλίνες Covid. Ο εθελοντισμός τους είναι συγκινητικός. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται και βρίσκονται δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε».

Σε δηλώσεις τους, αμέσως μετά, δύο από τους νοσηλευτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον υφυπουργό και προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που τους υποδέχθηκαν και τους ενέταξαν για εργασία στις δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη. «Είμαστε σ' έναν δύσκολο αγώνα και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, ήρθα από την Κομοτηνή για να βοηθήσω, το ίδιο θα έκαναν και οι συνάδελφοι εδώ εάν χρειαζόταν βοήθεια η Κομοτηνή», δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.

«Βαρύ το φορτίο των συναδέλφων νοσηλευτών και γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όλοι πρέπει από τη μια να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο και από την άλλη να παραμείνουν υγιείς, να προφυλάξουν τον εαυτό τους για να γυρίσουν ασφαλείς στις οικογένειες και στο περιβάλλον τους» δήλωσε η κ. Γιαννακούδη και πρόσθεσε: «ο ιός και πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα, με πειθαρχία και σοβαρότητα, ώστε όλοι να είμαστε ασφαλείς και όλοι παρόντες. Είμαστε χαρούμενοι που η πράξη μας βρήκε ανταπόκριση και από άλλους συναδέλφους μας σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ