Θ. Καράογλου: Αστειότητες οι προτάσεις Παρασκευόπουλου για τα πανεπιστήμια

Θ. Καράογλου: Αστειότητες οι προτάσεις Παρασκευόπουλου για τα πανεπιστήμια

«Δεν λύνονται τα προβλήματα με προτάσεις τύπου Παρασκευόπουλου, είναι αστειότητες και δεν αντέχει και καμία σοβαρή κριτική», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πόρισμα της Επιτροπής μελέτης ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης του υπουργείου Παιδείας.

«Τα πανεπιστήμια, όπως λειτουργεί σήμερα το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, στην ουσία το μόνο που έχουν είναι άσυλο εγκληματιών, παραβατικότητας και ανομίας. Έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από βιασμοί, ληστείες, βιαιοπραγίες εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών.

Δεν λύνονται τα προβλήματα με ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, όπως στο παρελθόν πρότεινε ένα άλλος υπουργός ή με τις προτάσεις της Επιτροπής Παρασκευόπουλου», είπε ο κ.Καράογλου και αντέτεινε: «Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι το αυτονόητο. Πανεπιστημιακό άσυλο σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και αυτή δεν την αμφισβητεί κανείς, υπήρχε και θα υπάρχει στο πανεπιστήμιο».

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να υπάρχει νόμος και τάξη, να υπάρχει η δυνατότητα στην αστυνομία, όταν υπάρχουν παραβατικότητες να παρεμβαίνει άμεσα και χωρίς να χρειάζεται τη διαδικασία που προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, γιατί θεωρώ ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο η ανομία στον χώρο των πανεπιστημίων γενικότερα».

Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που υπερψήφισε και η ΝΔ, ο κ. Καράογλου παρατήρησε: «Εμείς δεν έχουμε κανένα σύνδρομο και όταν έρχεται μία πρωτοβουλία, με την οποία συμφωνούμε, δίνουμε θετική ψήφο, δεν έχουμε το σύνδρομο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα 2,5 χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά, όπου ποτέ δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα, ούτε καν ένα άρθρο, ούτε καν μία παράγραφο κάποιου νομοσχεδίου.

Η τροπολογία αυτή είναι σε συνέχεια του νόμου του Γιάννη Βρούτση, που προβλέπει μία διαδικασία κοινωνικού διαλόγου για την αύξηση του κατώτατου μισθού και είναι κάτι που θεωρούμε ότι μπορούσε να γίνει και πολύ πιο πριν, η εκτίμησή μας είναι ότι θα μπορούσε να γίνει το 2017».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή ανέφερε: «Αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το κρατίδιο των Σκοπίων -εγώ προσωπικά εύχομαι οι πολίτες του κρατιδίου να καταψηφίσουν τη συμφωνία, οπότε να τελειώσει άπαξ διαπαντός το ζήτημα αυτό, αλλά αν παρόλα αυτά το υπερψηφίσουν και προχωρήσει και η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και ολοκληρωθούν όλα αυτά- από εκεί και πέρα πρέπει να έλθει στην ελληνική βουλή.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θεωρούμε ότι είναι εθνικά επιζήμια, γιατί τα δίνει όλα στους Σκοπιανούς και εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα από αυτή την συμφωνία, για αυτό και πρόκειται να την καταψηφίσουμε, είτε έλθει τώρα, είτε αύριο μετά τις εκλογές, που θα είμαστε κυβέρνηση [...]

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν τους υπόλοιπους για να σχηματίσουν τον μαγικό αριθμό 151, αν χρειάζονται 151 γιατί αν ακόμα, όπως φημολογείται, το ΚΚΕ αποχωρήσει από τη διαδικασία ψήφισης τότε δεν είναι απαραίτητο το 151, τότε αρκούν και 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν προβλέπεται κάποια αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση της συγκεκριμένης συμφωνίας, χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων».