Θ. Φωτίου: «Την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνουμε θα την πάμε, μέχρι τέλους»

Θ. Φωτίου: «Την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνουμε θα την πάμε, μέχρι τέλους»

«Την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνουμε θα την πάμε, μέχρι τέλους, με όποιο κόστος, γιατί η ιστορία της κατεδάφισης, έστω και μίας μάνδρας, έχει πολιτικό κόστος» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 σχετικά με τις πυρκαγιές στις πληγείσες περιοχές.

Στόχος, όπως σημείωσε, είναι η αποτροπή οποιασδήποτε πιθανότητας να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά στο μέλλον. Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι θα διερευνηθούν τα πάντα, θα έρθουν όλα στο φως και θα αποδοθούν οι ευθύνες.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στη διάρκεια των τριών ετών, διαμορφώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο και οριοθετήθηκαν τα δάση και το τι θα πει αιγιαλός. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι αναδασωτέες περιοχές είναι πλέον καθορισμένες και με ψηφιακή κατόπτευση.

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι αμέσως όλα τα υπουργεία έλαβαν εντολή από τον πρωθυπουργό να λάβουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ