Θ. Φωτίου: Πήγα στην ΑΣΟΕΕ για να διασφαλίσω την ασφάλεια των φοιτητών

Θ. Φωτίου: Πήγα στην ΑΣΟΕΕ για να διασφαλίσω την ασφάλεια των φοιτητών

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πολεμικό κλίμα με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ επιχειρεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι βρέθηκε χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ως πρώην καθηγήτρια του Πολυτεχνείου και προκειμένου να διασφαλίσει ως βουλευτής τη ζωή και την ασφάλεια των φοιτητών.

«Πρέπει να το έχετε όλοι στο μυαλό σας να διασφαλίσετε τους όρους ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα γιατί όταν πυροδοτείτε τους κύκλους της έντασης και του αυταρχισμού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Επιχειρείτε να διχάσετε τα ελληνικά πανεπιστήμια σε καλούς και κακούς. Είναι λάθος. Δεν αντιμετωπίζονται οι νέοι άνθρωπο με καταστολή. Είναι αδιέξοδος ο κύκλος της καταστολής και φέρνει εντάσεις συνεχώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη ο οποίος αναρωτήθηκε αν η κυρία Φωτίου πήγε να υπερασπιστεί τους… μπαχαλάκηδες, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός. «Εμείς θέλουμε άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Εσείς, μήπως θέλετε ένα άσυλο για τα όπλα για τις γιάφκες, τις εγκληματικές ομάδες, τις μολότοφ; Θέλετε ή όχι να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια ή θέλετε να καλωσορίζουν τους μπαχαλάκηδες και να μη γίνεται το μάθημα και να μην προάγεται η γνώση; Ελπίζω οι απαντήσεις να είναι στη δική μας κατεύθυνση κι όχι στην κατεύθυνση της αναρχίας», είπε με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη να καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό απέναντι στην αποτυχία διαχείρισης του μεταναστευτικού!