Θ. Δημόπουλος: Ασφαλή τα εμβόλια - Χρειαζόμαστε το 70% του πληθυσμού για ανοσία

Θ. Δημόπουλος: Ασφαλή τα εμβόλια - Χρειαζόμαστε το 70% του πληθυσμού για ανοσία

Για την ασφάλεια των εμβολίων αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που χρειάζεται να εμβολιαστεί για να επιτύχουμε συλλογικά ένα ποσοστό ανοσίας της αγέλης μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού».

Το φράγμα ανοσίας που θα χτιστεί σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε, αλλά και τη διαθεσιμότητα των εταιριών. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών για το ποια θα λάβει πρώτη τα εμβόλια. Φάνηκε παράλληλα, αισιόδοξος ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να επιτύχουμε στη θωράκιση της υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, είναι ενθαρρυντικό ότι έχει πέσει ο δείκτης θετικότητας. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει, μέχρι να δημιουργηθεί ανοσία, ένας συνδυασμός που να ισορροπεί ανάμεσα στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).