7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Θ. Δημόπουλος: Ενδεχομένως να απαιτηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου

Θ. Δημόπουλος: Ενδεχομένως να απαιτηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου

Η πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer προστατεύει μετά από τρεις εβδομάδες και σε ποσοστό, περίπου 70%, η δεύτερη δόση προστατεύει μετά την πάροδο τεσσάρων εβδομάδων σε ποσοστό 90%, ανέφερε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα με αφορμή μελέτη του ίδιου σχετικά με τα αντισώματα και την ανοσία που προκύπτει μετά τον εμβολιασμό.

Αναφορικά με το ποτέ επέρχεται πτώση των αντισωμάτων, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στον κ. Μπουρλά της Pfizer ο οποίος είχε μιλήσει για ένα διάστημα 7-8 μηνών.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η πτώση, εξήγησε ο κ. Δημόπουλος και κυρίως αν η πτώση είναι τέτοια που δεν θα προστατεύει από τον ιό, ενδεχομένως να απαιτηθεί και μια τρίτη δόση.

Το σημαντικό για τα εμβόλια, επισήμανε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, είναι, προφανώς να μην μολυνθούμε, ωστόσο το σημαντικότερο είναι να αποφύγουμε τη βάρια νόσηση.

Το καλό σενάριο, είπε ο κ. Δημόπουλος θα ήταν αυτή η πανδημία, η οποία έχει διαλύσει τον κόσμο να μετατραπεί σε εποχική ίωση, η οποία να απαιτεί επανάληψη του εμβολίου μια φορά το χρόνο.