Τέξας: Το ψύχος κλείνει εργοστάσια κατασκευής τσιπ, εντείνοντας την παγκόσμια έλλειψη

Τέξας: Το ψύχος κλείνει εργοστάσια κατασκευής τσιπ, εντείνοντας την παγκόσμια έλλειψη

Τα εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών του Τέξας αναγκάστηκαν να κλείσουν αυτήν την εβδομάδα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, σε μια περίοδο που ο τομέας αυτός παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις παγκοσμίως.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η NXP Semiconductors N.V., σημαντικός προμηθευτής της εγχώριας  αυτοκινητοβιομηχανίας και των κινητών τηλεφώνων, ανέφερε ότι διέκοψε τη δραστηριότητά της σε δύο μονάδες στο Όστιν, την πρωτεύουσα του Τέξας.

Όπως εξήγησε, αναγκάστηκε να πάρει αυτήν την απόφαση γιατί τα εργοστάσιά της έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, η νοτιοκορεατική Samsung και η γερμανική Infineon διέκοψαν επίσης τη λειτουργία των εργοστασίων τους στην πρωτεύουσα του Τέξας, αφού ενημερώθηκαν για πιθανές διακοπές ρεύματος από τον μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας του Όστιν.

Σημειώνεται ότι λόγω της ευρύτερης ελλείψεως σε τσιπ αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και General Motors, έχουν κλείσει προσωρινά ορισμένα από τα εργοστάσιά τους στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματά τους κατά τους επόμενους μήνες.