«Τέτοιες ενέργειες απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή»
Τουρκία για Σουλεϊμανί

«Τέτοιες ενέργειες απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή»

Το αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, θα εντείνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στην περιοχή, προειδοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το υπουργείο εκφράζει έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. 

Όπως σημειώνεται: «Ανησυχούμε πολύ για την αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στην περιοχή. Η μετατροπή του Ιράκ σε πεδίο σύγκρουσης θα βλάψει τόσο την ειρήνη όσο και τη σταθερότητα του Ιράκ αλλά και της περιοχής μας».

«Η αεροπορική επιχείρηση των ΗΠΑ στην Βαγδάτη (...) θα εντείνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στην περιοχή», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Σημειώνεται πως τέτοιες ενέργειες κλιμάκωσης, απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή, αυξάνουν το σπιράλ της βίας και κάθε πλευρά θα υποφέρει από μια τέτοια κατάσταση».

Τέλος, καλεί κάθε πλευρά να δείξει ψυχραιμία, να δώσει χώρο στη διπλωματία και να αποφύγει τις μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ειρήνη.