Τέταρτη χώρα η Γαλλία που ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Τέταρτη χώρα η Γαλλία που ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Ξεπέρασαν τα 10.000 τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία, με 607 θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο σε νοσοκομεία, ενώ στον τραγικό απολογισμό προστέθηκαν ακόμα 820 απώλειες ανθρώπων σε οίκους ευγηρίας και άλλα θεραπευτικά κέντρα βάσει των συνολικών στοιχείων από το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε σήμερα ο επικεφαλής των αρχών Δημόσιας Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν ο αριθμός των ανθρώπων που απεβίωσαν από τη νόσο στα γαλλικά νοσοκομεία αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά 9% φτάνοντας τους 7.091.

Όπως εξήγησε ο ίδιος όμως, συμπεριλαμβανομένων των μερικών στοιχείων από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει σε οίκους ευγηρίας και άλλα θεραπευτικά κέντρα (3.237) το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται πλέον σε 10.328.

Ο αριθμός των νέων θυμάτων σε γηροκομεία και άλλα κέντρα εμφανίστηκε τόσο μεγάλος σήμερα (820) λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην παροχή των στοιχείων του σαββατοκύριακου, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση, καθώς κάθε βράδυ υπάρχουν λίγοι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία, λίγοι περισσότεροι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη, έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν είχαμε φθάσει ποτέ στη Γαλλία, διανύουμε την φάση ανόδου, ακόμα κι αν καταγράφεται κάποια επιβράδυνση» προειδοποίησε ο Σαλμόν.

Έτσι η Γαλλία πλέον έχει πάνω από 10.000 θανάτους από λοιμώξεις του κορονοϊού και έγινε η τέταρτη χώρας στη λίστα με τους  περισσότερους θανάτους ανά χώρα μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

AP Photo/Michel Euler