Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με μαχαίρι - Δύο τραυματίες
Παρίσι

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με μαχαίρι - Δύο τραυματίες

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι σήμερα στο Παρίσι, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης που γίνεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 σε αυτό.

Οι γαλλικές αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις, ανάμεσά τους ο βασικός ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι, ενώ συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, όπως ενημέρωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας για θέματα αντιτρομοκρατίας Ζαν Φρανσουά Ρικάρ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανέφερε από την πλευρά του ότι οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν ήταν δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν βγει για να κάνουν ένα τσιγάρο κοντά στο κτίριο κι ότι η ζωή τους δεν απειλείται.

Μετά την επίθεση κοντά στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, oι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητόι για τον εντοπισμό των δραστών στην βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού και ζήτησαν από τον κόσμο να την αποφεύγει. Στρατός και  αστυνομία «χτένισαν» την περιοχή ενώ 5 σχολεία απομονώθηκαν και  2 στάσεις μετρό έκλεισαν.

Η Δημαρχία του Παρισιού ζήτησε από όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς στο 11ο, το 3ο και το 4ο διαμέρισμα της πόλης να «ταμπουρωθούν». 

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία αναζητά έναν "δυνάμει επικίνδυνο" άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες μετά η αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ στοίχισε στο περιοδικό νέες απειλές, ιδιαίτερα από την πλευρά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα, και καταδικάσθηκε από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες.

«Μετά την εκ νέου δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, το Charlie Hebdo απειλείται και πάλι από τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόκειται για απειλές που αποτελούν μια αληθινή πρόκληση εν μέσω της δίκης και προχωρούν πολύ πέρα του Charlie καθώς στοχοθετούν επίσης όλα τα μέσα ενημέρωσης και ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμιζε ο Riss, ο διευθυντής του Charlie Hebdo, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.