Τέσσερις οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Μπομπινί του Παρισιού

Τέσσερις οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Μπομπινί του Παρισιού

Και τέταρτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε μια πολυκατοικία της συνοικίας Πολ Ελιάρ του Μπομπινί (Σεν-Σεντ-Ντενί), σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μια 20χρονη γυναίκα και δύο κοριτσάκια, το ένα ηλικίας τριών και το άλλο «μεταξύ 5 και 7 ετών» έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ από τη πυρκαγιά αυτή που ξέσπασε στον πρώτο όροφο μιας 18ώροφης πολυκατοικίας. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.20 σε διαμέρισμα 100 τ.μ. του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας του Μπομπινί, μιας λαϊκής συνοικίας σε αυτό το προάστιο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο διοικητής Μουλέν, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ