7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Ουάσινγκτον: Τέσσερις άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες έξω από στάδιο μπέιζμπολ

Τέσσερις άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες έξω από στάδιο μπέιζμπολ
AP Photo/Nick Wass

Τέσσερις άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες έξω από στάδιο μπέιζμπολ στην Ουάσινγκτον, χθες βράδυ (τοπική ώρα), ενώ διεξαγόταν αγώνας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.

 Συγκεκριμένα, οι θεατές του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ουάσινγκτον Νάσιοναλς και Σαν Ντιέγκο Πάντρες άκουσαν τους πυροβολισμούς, με τον αγώνα γρήγορα να διακόπτεται.

Η αστυνομία είχε αναφέρει νωρίτερα ότι δύο άνθρωποι χτυπήθηκαν υπόψιν από σφαίρες έξω από το γήπεδο. Στη συνέχεια, με νεότερη ανάρτησή της στο Twitter, ανακοίνωσε ότι «δύο ακόμα θύματα που συνδέονται με το περιστατικό μετέβησαν σε νοσοκομεία της περιοχής με τραύματα από σφαίρες».

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Άσαν Μπένεντικτ, με τις αρχές να αναθεωρούν προς τα κάτω τον αρχικό απολογισμό των τεσσάρων τραυματιών.

Δύο εξ αυτών βρίσκονταν σε ένα από τα δύο οχήματα που εμπλέκονταν στο περιστατικό, ενώ το τρίτο πρόσωπο είναι μία γυναίκα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο εσωτερικό του σταδίου σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν διέτρεξαν κίνδυνο. Δεν ήταν ένα περιστατικό με κάποιον ένοπλο εν δράσει. Όλα έγιναν έξω από το γήπεδο», είπε ο Μπένεντικτ σε δημοσιογράφους.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα και φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος», επεσήμανε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι δύο δημοσιογράφοι του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP ανέφεραν ότι άκουσαν δέκα πυροβολισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ