7ος χρόνος, ημέρα 2175η
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

Τέρνα: Αναλαμβάνει την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά - Προϋπολογισμός 19 εκατ. ευρώ

Τέρνα: Αναλαμβάνει την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά - Προϋπολογισμός 19 εκατ. ευρώ

Ξεκινά η πρώτη φάση της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά, έργο το οποίο έχει αναλάβει η εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε περίπου 19 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η σύμβαση, που υπεγράφη με την PIRAEUS TOWER AE (συνεργασία των εταιρειών «DIMAND AE», «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD» και «Prodea Investments ΑΕ»), η οποία έχει αναλάβει με Σύστημα Παραχώρησης από τον Δήμο του Πειραιά την αξιοποίηση του Πύργου, προβλέπει τις εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες, ενώ σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών ιδιωτικών οικοδομικών έργων που εκτελεί η ΤΕΡΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Πύργος του Πειραιά, με ύψος 84 μέτρα είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδας, μετά τον Πύργο των Αθηνών και αποτελείται από 24 ορόφους και 2 υπόγεια.

Το έργο στο σύνολό του αφορά την αποπεράτωση και λειτουργία του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, του Πύργου του Πειραιά, με σχεδιαζόμενη χρήση γραφείων, καταστημάτων εστίασης και υπόγειου χώρου στάθμευσης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ. με στόχο τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού κτηρίου γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα GOLD.