Νεκρός βρέθηκε ο 61χρονος αγνοούμενος στην Κρήτη

Νεκρός βρέθηκε ο 61χρονος αγνοούμενος στην Κρήτη

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου βοσκού που είχε χαθεί σε χείμαρρο στον Αποκόρωνα καθώς την Τρίτη το μεσημέρι τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν το άψυχο σώμα του άνδρα.

Η σορός του βρέθηκε στην ξηρά μεταξύ Γεωργιούπολης και Βρυσών περίπου 10 χλμ από το σημείο από το οποίο είχε χαθεί. Ήταν σφηνωμένη σε καλάμια, με τους διασώστες να ενημερώνουν τους στενούς συγγενείς του.

Υπενθυμίζεται πως ο 61χρονος αγρότης, πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε τη Δευτέρα και ενώ μαίνονταν τα άγρια καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη να διασχίσει με το αγροτικό αυτοκίνητό του τον χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Εμπρόσνερου από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, οι πυροσβέστες εντόπισαν το όχημά του, όχι όμως και τον ίδιο, ο οποίος εντοπίστηκε σχεδόν 24 ώρες μετά νεκρός.

 Σε κατάσταση έκτακτης θα κηρυχθεί ανάγκης ο νομός Χανίων

Ο νομός των Χανιών είναι ίσως εκείνο που δέχτηκε με το μεγαλύτερο μένος το χτύπημα της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «είναι αυτονόητο πως ο νομός Χανίων θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

O υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στα Χανιά από χθες, Δευτέρα, όπου ανακοίνωσε βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».