Τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης και Περιφέρειας για τις καταστροφές σε Μάνδρα-Μαγούλα

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 21:33
-A +A
Τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης και Περιφέρειας για τις καταστροφές σε Μάνδρα-Μαγούλα

Εικόνες καταστροφής μόλις εφτά μήνες μετά την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους αντίκρισαν και πάλι οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Μαγούλας που είδαν ακόμη μια φορά τις περιουσίες τους να πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η απόγνωση ωστόσο των κατοίκων είναι τεράστια. Όλους αυτούς τους μήνες ακούν υποσχέσεις από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής χωρίς όμως να γίνεται κάτι, ενώ εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον επόμενο χειμώνα.

Λίγο μετά το μεσημέρι, ξέσπασε νέα καταιγίδα και οι δρόμοι της περιοχής πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά, παρασύροντας φερτά υλικά. Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε εξόδους της Αττικής οδού. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην ευρύτερη περιοχή Μάνδρα-Μαγούλα για τη διάσωση κατοίκων, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Λάσπες και φερτά υλικά έφθασαν μέχρι την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου προκαλώντας πανδαιμόνιο στην κυκλοφορία των οχημάτων Τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο 29ο χιλιόμετρο μπλόκαραν και η τροχαία χρειάστηκε να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ έκλεισαν και τα διόδια Ελευσίνας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο για δύο ώρες. Η εθνική οδός στον κόμβο του Θριάσιου μετατράπηκε σε λίμνη για άλλη μια φορά.

Αίσθηση επίσης προκάλεσαν οι καταγγελίες της Δημάρχου, Ιωάννας Κριεκούκη στον ΣΚΑΪ, ότι δεν έχουν καν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν ανακοινωθεί μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Φθινοπώρου.

Παράλληλα, πηγές της Περιφέρειας απέδιδαν τις πλημμύρες εν πολλοίς στην κλιματική αλλαγή και υπογραμμίζουν ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έντονη νεροποντή στο δήμο Μάνδρας η Περιφέρεια τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και σε άμεση επικοινωνία με τη δήμαρχο, ενώ απέστειλε και δύο μηχανήματα για υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.
Μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής περνάει στο άλλο άκρο υποστηρίζοντας ότι από τη μεριά της υλοποιεί τα αντιπλημμυρικά έργα σε χρόνο ρεκόρ.

«Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα - συνδράμοντας και την Πυροσβεστική - για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα