Τεντ Κρουζ: Μπορεί να υποστούμε πανωλεθρία τύπου Γουοτεργκέιτ στις εκλογές

Τεντ Κρουζ: Μπορεί να υποστούμε πανωλεθρία τύπου Γουοτεργκέιτ στις εκλογές

Ο Τεντ Κρουζ ένα από πιο προβεβλημένα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και Γερουσιαστής του Τέξας εξέφρασε την ανησυχία του για τις επερχόμενες εκλογές και ειδικότερα όσον αφορά τις πιθανότητες νίκης του Ντόναλντ Τραμπ.  

Μιλώντας στην εκπομπή του δικτύου CNBC, Squawk Box, ο Κρουζ ο οποίος το 2016 ήταν ο τελικός αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα του κόμματος είπε «φοβάμαι είναι όλα στον αέρα. Αν οι ψηφοφόροι νιώσουν αισιοδοξία για την οικονομία και την πανδημία του κορονοϊού, τότε θα κερδίσουμε και μάλιστα με διάφορα. Αν όμως επικρατήσει οργή, απαισιοδοξία και ανησυχία τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα. Τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο. Ότι πάθαμε μετά το Γουοτεργκειτ». 

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας εκφράζουν ήδη φόβους ότι η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορεί να τους κοστίσει τον έλεγχο του εν λόγω Σώματος, αναφέρει η ιστοσελίδα The Hill. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο επικεφαλής τους Μιτς Μακόνελ, έχει πάρει διακριτικά αποστάσεις τόσο με την απόρριψη της πρότασης Τραμπ για πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές όσο και με τη δήλωση του ότι έχει επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο δύο μήνες.