7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Τέλος στα δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της Αττικής από τις 19 Ιουνίου

Τέλος στα δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της Αττικής από τις 19 Ιουνίου

Την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self tests από τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, που είναι μέλη του, από τις 19 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΦΣΑ «εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

«Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι. Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΦΣΑ.