7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Βορίδης για ανεμβολίαστους στο Δημόσιο: Τελικές αποφάσεις σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας

Τελικές αποφάσεις σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας
Eurokinissi

«Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας» δήλωσε για τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης.

Όπως υπογράμμισε «αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τους υγειονομικούς, για όσους προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και για τους εκπαιδευτικούς. Οι αποφάσεις αυτές θα επανεξεταστούν στο τέλος Οκτωβρίου». Ενώ επισήμανε ότι «ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά να προστατευτεί η δημόσια υγεία».

Για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει ανέφερε πως υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον κι έχουν υποβληθεί πολλά αιτήματα, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 600 εμβολιασμοί κι ο αριθμός θα ανέβει αισθητά τις επόμενες μέρες. Όπως είπε, κινητές μονάδες επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές και έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 6.000 εμβολιασμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως οι Ρομά και οι μετανάστες.

Ερωτηθείς για το πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αυτή την εβδομάδα εν μέσω καύσωνα, απάντησε ότι το Δημόσιο λειτουργεί κανονικά με μόνες εξαιρέσεις για όσους βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες οι οποίο μπορούν να μην προσέλθουν στην εργασία τους και οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους διευθυντές να αποφασίσουν αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι να γίνει νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας τους η αποχώρηση των εργαζομένων.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο πρωθυπουργός», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει κανένας πολιτικός λόγος για να γίνουν νωρίτερα».