Τελευταίο τους χαρτί η πανδημία

Τελευταίο τους χαρτί η πανδημία

Ένα ετερόκλιτο πλήθος έχει συνασπισθεί για να αποτύχει η κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας. Αριστεροί, αντισυστημικοί, ψεκασμένοι και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις», ενώ βλέπουν τον θάνατο να θερίζει και τις ΜΕΘ να γεμίζουν, ασχολούνται με την πορεία του Πολυτεχνείου.

Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν.

Η κυβέρνηση άριστα έπραξε που απαγόρευσε την πορεία και άριστα έπραξαν οι εισαγγελείς που παρενέβησαν όταν διαπίστωσαν πως πολίτες προτρέπουν στην διάπραξη παράνομων πράξεων. Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως βρισκόμαστε σε πόλεμο. Όλη η ανθρωπότητα έχει απέναντι της έναν ιό που ακόμα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει.

Και συγχρόνως όλη η ανθρωπότητα έχει απέναντι της και την ανθρώπινη βλακεία, που μπορεί να αποβεί εξίσου επικίνδυνη με τον ιό.

Σήμερα το πρόβλημα είναι απλό για κάποιον που έχει ένα μέσο επίπεδο ευφυίας.

Όλοι οι επιστήμονες τονίζουν πως ο συνωστισμός είναι μια από τις βασικές αιτίες εξάπλωσης του covid 19. Τελεία, παύλα.

Συνεπώς, κάθε εκδήλωση που μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, απαγορεύεται.

Έκλεισαν επιχειρήσεις και καταστήματα γι΄αυτόν τον λόγο, με ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και καθόμαστε και συζητάμε αν ο Κουτσούμπας με τον Βαρουφάκη θα κάνουν την ετήσια βόλτα τους προς την Αμερικάνικη πρεσβεία; ( Ως γνωστόν ο Τσίπρας στο ύψος του Χίλτον αποσύρεται με ελαφριά πηδηματάκια).

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Όταν συγκρούονται δύο αγαθά επιλέγουμε να θυσιάσουμε το έλασσον. Και στην περίπτωση μας το δικαίωμα της συνάθροισης είναι υποδεέστερο από την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Είναι υποδεέστερο από το δικαίωμα στην ζωή.

Όλα τα άλλα είναι βυζαντινολογίες.

Όταν ένα κράτος βρίσκεται σε πόλεμο εισέρχεται στο καθεστώς της εκτάκτου ανάγκης. Αν κάποιοι αριστεροί, ψεκασμένοι και αντισυστημικοί δεν το έχουν καταλάβει, ας κάνουν μια βόλτα στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ήδη, de facto, βρισκόμαστε σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Θεσμικά παρακινδυνευμένο και οριακό, καθώς δεν πληρούνται οι συνθήκες που απαιτεί το Σύνταγμα για την de jure κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όμως η πραγματικότητα που «καίει» απαιτεί δραστικές λύσεις.

Η κυβέρνηση, αν τα κόμματα της Αριστεράς δεν πειθαρχήσουν στις αποφάσεις της, τι θα πρέπει να κάνει; Να τηρήσει τον νόμο γιατί μόνον έτσι θα προστατεύσει και την δημόσια υγεία και την πολιτική της αξιοπρέπεια.

Δηλαδή να ασκήσει βία κατά των παρανομούντων;

Είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να ασκήσει βία κατά των παρανομούντων, όπως έπραξε προχθές στο Πολυτεχνείο. Η βία του κράτους είναι η μόνη νόμιμη βία και ασκείται όταν δεν μπορεί να διαφυλαχθεί αλλιώς η δημόσια τάξη, η ασφάλεια και στην προκειμένη περίπτωση, και η υγεία των πολιτών.

Η κυρία Λινού, μια επιστήμων που την πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, δήλωσε πως αν πραγματοποιηθεί η πορεία προς το Πολυτεχνείο θα έχουμε νεκρούς, λόγω της μετάδοσης του ιού.

Ο Α. Τσίπρας θα λάβει υπ΄όψη του αυτήν την προειδοποίηση μιας επιστήμονος που ο ίδιος εμπιστεύεται;

Η κυβέρνηση ας το συνειδητοποιήσει πως σε αυτόν τον αγώνα κατά του covid 19 έχει πολλούς εχθρούς, με κυριότερο την ανθρώπινη βλακεία και τον φανατισμό που δύσκολα αντιμετωπίζονται.