7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Kλιμάκιο γάλλων κοινοβουλευτικών: Ταυτόσημη θεώρηση Ελλάδας και Γαλλίας στα θέματα ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο

Ταυτόσημη θεώρηση Ελλάδας και Γαλλίας στα θέματα ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο
Shutterstock

«Την ταυτόσημη θεώρηση Ελλάδας και Γαλλίας στα θέματα ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο» καθώς και «την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών σε όλες τις πτυχές της», διαπίστωσε το κλιμάκιο των Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα -με αφορμή την αμυντική έκθεση DEFEA- σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία.

Συγκεκριμένα οι διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των Γάλλων κοινοβουλευτικών και Ελλήνων κυβερνητικών παραγόντων και διπλωματών «επιβεβαίωσαν ότι Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται ταυτόσημη θεώρηση των διακυβευμάτων ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κοινή αυτή θεώρηση οδεύει προς την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, σε όλες της τις διαστάσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία.

Επίσης, η γαλλική πλευρά υπογράμμισε «την αδιάψευστη υποστήριξη της Γαλλίας στις θέσεις της Ελλάδος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται ότι εκτός από την επίσκεψή τους στην έκθεση, οι κοινοβουλευτικοί έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Επιπροσθέτως, οι γάλλοι κοινοβουλευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους Έλληνες ομολόγους τους, ειδικότερα με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του κ. Γκιουλέκα.

Επιπλέον, οι γερουσιαστές έγιναν δεκτοί από τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού πρέσβη Ελένη Σουρανή.

Η σύνθεση της αποστολής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης αποτελείτο από τη Φρανσουάζ Ντιμά, πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτή της πρώτης περιφέρειας του Γκαρντ, (La République en Marche), τον Φαμπιέν Γκουτεφάρντ, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτή του Ερ, (La République en Marche) και τον Ζαν-Λουί Τιεριό, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτή της Σεν- ε-Μαρν (Les Républicains).

Από τη Γαλλική Γερουσία ήταν παρόντες οι εξής: Κριστιάν Καμπόν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων, γερουσιαστής του Βαλ-ντε Μαρν (Ιλ ντε Φρανς) – Les Républicains, Ζαν-Μαρκ Τοντεσινί αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων, τέως υπουργός, γερουσιαστής της Μοζέλ (Γκραν Εστ) - Groupe Socialiste, Ecologiste et Républicain και ο Φιλίπ Πολ, γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων, γερουσιαστής του Φινιστέρ (Λα Μπρετάνι) – Les Républicains.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ