Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη δράστης της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη

Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη δράστης της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη

Ένα ακόμη άτομο ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για 41χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση.

Κατά πληροφορίες, ο 41χρονος εμφανίζεται σε φωτογραφίες από το περιστατικό, να κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί.

Νωρίτερα, με ποινές 14 και 21 μηνών καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, τους τρεις κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Λευκό Πύργο. 

Συγκεκριμένα, η ποινή των 14 μηνών επιβλήθηκε στον έναν από τους δύο 20χρονους σπουδαστές και στον 36χρονο ομογενή, ενώ αυτή των 21 μηνών στον δεύτερο 20χρονο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορούμενους, απορρίπτοντας ακόμη και την ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας, την οποία εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας για τους δύο σπουδαστές. 

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η ποινή ανεστάλη επί 3ετία για τους δύο 20χρονους και μετά την έφεση που άσκησαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα, για τον 36χρονο, που αναμένεται να δικαστεί αύριο και για τη διάρρηξη του κρεοπωλείου που φέρεται να διέπραξε λίγες ώρες μετά τα γεγονότα του Λευκού Πύργου, αποφασίστηκε η ποινή να μετατραπεί προς 5 ευρώ ημερησίως, καθώς, λόγω βεβαρημένου ποινικού μητρώου, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αναστολής. Αυτό σημαίνει, ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος εφόσον καταβάλει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην εις βάρος του επιβληθείσα ποινή. 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ