Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που τραμπούκισαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που τραμπούκισαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Οκτώ φοιτητές, ηλικίας 20-26 ετών, είναι οι δράστες που τον Οκτώβριο, στο όνομα της δήθεν αντίστασης απέναντι στην κοινωνία, είχαν τραμπουκίσει με πρωτοφανή τρόπο τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), φτάνοντας στο σημείο να του κρεμάσουν πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Εικόνες ντροπής για την Δημοκρατία, που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της αστυνομίας και ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες που οδήγησαν στην απόφαση δημιουργίας σώματος προστασίας των πανεπιστημίων, ενώ οδήγησαν  και στην ταυτοποίηση των δραστών. Αυτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, μέσα από κάμερες, αναρτήσεις των οκτώ φοιτητών στα κοινωνικά δίκτυα και γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα συγκεκριμένα άτομα κατηγορούνται πλέον για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Και οι οκτώ ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν απασχολήσει και πάλι στο παρελθόν για καταλήψεις και επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά την επικήρυξη την οποία είχε βάλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία έφτανε τα 100.000 ευρώ, όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου δεν ενεργοποιήθηκε, καθώς η ταυτοποίηση έγινε μέσα από κάμερες, αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα και γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.