Ταλαιπωρία για τους επιβάτες την Πέμπτη - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες την Πέμπτη - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό

Ταλαιπωρία περιμένει την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας εξαιτίας της απόφασης των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις τους.

Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας καθώς το σωματείο εργαζομένων διαμαρτύρεται για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το μεσημέρι τα λεωφορεία. Η στάση εργασίας αφορά το διάστημα 12 μ.μ. - 5 μ.μ. Ωστόσο, τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας τους αναμένεται γύρω στις 18 μ.μ. ή και αργότερα. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από και προς το αεροδρόμιο. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα έχει ως θέμα το επικείμενο κλείσιμο του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλει δεν θα κυκλοφορούν μεταξύ 12 μμ και 4 μμ. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00. Η «Εργαζομένων-ΗΛΠΑΠ» με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι διεκδικεί μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.