ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Ταϊβάν: Προσομοιώσεις ασκήσεων σε υπολογιστές - Κλιμακώνεται η ένταση με Κίνα

Ταϊβάν: Προσομοιώσεις ασκήσεων σε υπολογιστές - Κλιμακώνεται η ένταση με Κίνα

Η Ταϊβάν θα διεξαγάγει οκτώ ημέρες πολεμικών ασκήσεων με τη βοήθεια υπολογιστή αυτό το μήνα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το υπουργείο Άμυνας της χώρας λίγες μέρες αφότου το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning πραγματοποίησε ασκήσεις κοντά στη χώρα.

Οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή μιας κινεζικής επίθεσης στην Ταϊβάν θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 30 Απριλίου και θα αποτελέσουν την πρώτη φάση των μεγαλύτερων ετήσιων πολεμικών ασκήσεων της Ταϊβάν που φέρουν την ονομασία «Χαν Κουάνγκ».

Μια δεύτερη φάση, η οποία θα περιλαμβάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Η Ταϊβάν δέχεται αυξανόμενη στρατιωτική πίεση από το Πεκίνο τους τελευταίους μήνες, με την αεροπορική δύναμη της Κίνας να κάνει σχεδόν καθημερινές επιδρομές στη ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής της άμυνας.

«Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί με βάση τις σκληρότερες εχθρικές απειλές, προσομοιώνοντας όλα τα πιθανά σενάρια για εισβολή εχθρού στην Ταϊβάν», δήλωσε ο στρατηγός Λίου Γιου-Πινγκ σε δημοσιογράφους.

Το ναυτικό της Κίνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα κινεζικό αεροπλανοφόρο πραγματοποίησε ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν και τέτοιες ασκήσεις θα γίνουν τακτικές, σηματοδοτώντας μια περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.

Το αμερικανικό ναυτικό έστειλε τη δική του αεροπορική ομάδα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας λίγο μετά την κινεζική επιχείρηση, τη δεύτερη επίσκεψη αυτού του έτους. Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ενεργά την Ταϊβάν στη μακροχρόνια διένεξή της  με την ηπειρωτική χώρα, συμφωνώντας τον Μάρτιο να δημιουργήσει μια «ομάδα εργασίας ακτοφυλακής», την πρώτη τέτοια συμφωνία του νησιού με τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν εργάζεται επίσης για την αναζωογόνηση της συμμαχίας «Quad»  που αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ινδία. Το μπλοκ δημιουργήθηκε ως προπύργιο εναντίον της Κίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό  και αναβίωσε από τον Τραμπ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.