Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα

Εκτενή ρεπορτάζ για την επίσκεψη του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα - τον οποίο αποκαλούν πραξικοπηματία και παράνομο ηγέτη της Λιβύης - και τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη και σχολίασαν με σκωπτικό τρόπο τις ενστάσεις της Αθήνας.

Η εφημερίδα Sabah στο ρεπορτάζ της αναφέρει: «O ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδιας και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκης».

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι «ο παράνομος ηγέτης της Λιβύης έφτασε στην Αθήνα σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια».

«O ηγέτης των δυνάμεων πολιτοφυλακής στη Λιβύη Xαφτάρ ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια», μεταδίδει το NTV για να προσθέσει πως σύμφωνα με δηλώσεις του Λίβυου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

To Haber 7 γράφει ότι «ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ πήγε στα κρυφά στην Ελλάδα», ενώ αναδημοσιεύει και όσα μετάδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που προανήγγειλε τις συναντήσεις με Νίκο Δένδια και προσεχώς με Κυριάκο Μητσοτάκη.