8ος χρόνος, ημέρα 2439η
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Πανελλαδικές 2022: Τα θέματα των εξετάσεων σε Αρχαία ελληνικά, βιολογία και μαθηματικά

Τα θέματα των εξετάσεων σε Αρχαία ελληνικά, βιολογία και μαθηματικά

Τα θέματα που δόθηκαν σήμερα στους εξεταζόμενους υποψήφιους για τα πανεπιστήμια, μαθητές των Γενικών Λυκείων, σε μαθηματικά, βιολογία και αρχαία ελληνικά, δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Ανατομία - Φυσιολογία ΙΙ και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Σήμερα τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων που εκλήθησαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι είναι:

Για τα Αρχαία Ελληνικά δείτε εδώ

Για τα μαθηματικά δείτε εδώ

Για τη βιολογία δείτε εδώ

Να σημειωθεί ότι η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα στις αίθουσες.

Την επόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου οι υποψήφιοι εξετάζονται στα λατινικά, τη χημεία και την πληροφορική, ενώ την Παρασκευή 10 του μηνός εξετάζονται στην ιστορία, τη φυσική και στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον ημερολογιακό προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου και εν συνεχεία ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα από 18 μέχρι 30 Ιουνίου, για τους υποψηφίους τόσο των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.