Τα τεχνικά σημεία που οριοθετούν την έξοδο από τη ζώνη του λυκόφωτος

Τα τεχνικά σημεία που οριοθετούν την έξοδο από τη ζώνη του λυκόφωτος

Ακριβέστερη εικόνα για το πότε η πανδημία θα κορυφωθεί δεν μπορούμε να έχουμε πριν περάσουν τουλάχιστον 1-2 μήνες. Ακόμη και στην Κίνα που η εξάπλωση της επιδημίας παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης, μπορεί να δούμε ξανά εξάρσεις όταν λειτουργήσει στο 100% η μεταποίηση και επιστρέψει η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού στο πόστο της. 

Προς το παρόν όμως είμαστε σε μια φάση ανοδικής αντίδρασης λόγω των  ανακοινώσεων της FED και εν αναμονή των παρεμβάσεων και από τις υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε μέχρι ποιο σημείο μιλάμε απλά για μια τεχνική αντίδραση και από ποιο σημείο και πάνω τα διαγράμματα μπαίνουν πάλι σε μια ζώνη ασφαλείας.

Όσο κρατάει το 12015 ο δείκτης DAX, υπάρχουν καύσιμα για το 12167 και αν κατοχυρωθεί αυτό το σημείο, τότε το διάγραμμα βλέπει προς το 12376. Οι στηρίξεις από κάτω είναι οι 111860 μονάδες και εν συνεχεία οι 11686, οι οποίες αν χαθούν είναι εμφανής ο επόμενος στόχος στο εβδομαδιαίο διάγραμμα που παραθέτουμε πιο κάτω.

Φεύγουμε από τη ζώνη του «λυκόφωτος» μόνο  αν επανακτήσει τις 12640 και δουλεύει σταθερά από εκεί και πάνω.

Η μητέρα των αγορών υπερέχει σημαντικά καθώς δεν προσέγγισε ακόμα το καίριο σημείο των 2650 μονάδων, ενώ δύο μέρες τώρα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κάνει βάση  πέριξ του 3050-3089. 

Βέβαια δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στις 3 Μαρτίου παρά την αιφνίδια παρέμβαση της FED με  μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, δεν μπόρεσε να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Αν η αγορά αυτή την εβδομάδα πιστοποιήσει τις 3050-3089 σαν δυνατό support χωρίς ενδοσυνεδριακές διασπάσεις και κινηθεί άνωθεν των 3150 μονάδων,  τότε και μόνο τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε.

Όσον αφορά τώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών..

Καταρχήν τα επίπεδα κάτω των 739 μονάδων έδωσαν άμεση και δυναμική αντίδραση. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ακόμα και οι 720 μονάδες που έδωσε για ένα μόνο κλείσιμο ο γενικός δείκτης ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων.

Η αγορά μας βγαίνει από τη ζώνη του λυκόφωτος αν περάσει πάνω από τις 866 μονάδες. 

Προς το παρόν θέλει προσοχή η διακράτηση των 752 μονάδων έναντι να έχουμε βλέψεις για ανοδική διάσπαση του 773 που θα ανοίξει το διάγραμμα για τη ζώνη των 810-826 μονάδων. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή, ή προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερομένων προϊόντων.

Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται, βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δεν δίνεται ότι είναι ακριβείς ή πλήρεις και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.