7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Βρετανός Υπουργός: Τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν κίνδυνους- Προτείνουμε να μείνετε στη χώρα

Τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν κίνδυνους- Προτείνουμε να μείνετε στη χώρα
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Οι ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό περιορίζονται καθώς ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Τζόρτζ Γιούστις είπε στο Sky News ότι η συμβουλή του στο βρετανικό κοινό είναι «διακοπές στο σπίτι», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα ταξιδέψει  το καλοκαίρι.

Ο Γιούστις πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους «κινδύνους» των ταξιδίων εκτός της χώρας προς το παρόν,, όπως αποδεικνύεται από την απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα. «Θα μείνω στο σπίτι μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να ταξιδέψω ή να κάνω διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι», είπε.

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην «πορτοκαλί» λίστα των προορισμών την Ελλάδα και να υποβαθμίσει στην ίδια κατηγορία και την Πορτογαλία, επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες αλλά και από έναν μεγάλο ακόμα αριθμό κρατών που είναι στην «κόκκινη» και στην «πορτοκαλί» κατηγορία, έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με το Bloomberg, οι πτήσεις από την Πορτογαλία προς τη Βρετανία έγιναν εν μια νυκτί έως και πέντε φορές ακριβότερες, καθώς ένας σημαντικός αριθμός Βρετανών που βρίσκονται στη χώρα της Ιβηρικής προσπαθούν να επαναπατριστούν πριν υποχρεωθούν σε δεκαήμερη καραντίνα από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά.