Ν. Δένδιας - Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι οριοθετημένα και απαράλλακτα 

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι οριοθετημένα και απαράλλακτα 

Σαφές μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό όσο (κυρίως) προς το εξωτερικό έστειλαν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών στο ΥΠΕΘΑ, οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σαφώς οριοθετημένα και απαράλλακτα. «Δεν αλλάζουν, δεν μετακινούνται, όπως αλλάζει και μετακινείται διαχρονικά στη διάρκεια δεκαετιών η κοίτη του Έβρου ποταμού», προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα κυβέρνησης. 

Έστρεψε, δε, τα πυρά του προς την αντιπολίτευση λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται για μικροπολιτική και σπέκουλα. Ούτως ή άλλως, σημείωσε ουδέποτε υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους από ξένες δυνάμεις και δη Τούρκικες. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μίλησε εκ νέου για fake news, αναφορικά με τη δήθεν «εισβολή» Τούρκων σε πάτρια εδάφη. « Αναφορές σε δήθεν κατάληψη -υπογραμμίζω τη λέξη, εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται», σημείωσε και επιτέθηκε -με την σειρά του- στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τα εθνικά ζητήματα δεν θα πρέπει να τυγχάνουν εκμετάλλευσης και ιδίως κομματικής ή ακόμη χειρότερα μικροκομματικής εκμετάλλευσης», είπε.