Τα Σκόπια επισκέπτεται σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς

Τα Σκόπια επισκέπτεται σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς

Στα Σκόπια βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς, για επαφές με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Η επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται καθώς παρατηρείται κινητικότητα στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αλλά και στον απόηχο της σοβαρής διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Κοτζιά θα βρεθεί η περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας στην πορεία εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης με έμφαση στην εφαρμογή και την επέκταση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οι περιφερειακές εξελίξεις και η διερεύνηση των προθέσεων περί της ονομασίας.

Ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία ξεκίνησαν το πρωί οδικώς από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Σκόπια. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει αρχικά συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον ομόλογό του, Nicola Dimitrov και στη συνέχεια σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ -τον πρόεδρο Gjorge Ivanov, τον πρωθυπουργό Zoran Zaev, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, καθώς και με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC