Ισπανία : Τα περισσότερα κρούσματα σε ένα 24ωρο μετά την άρση του lockdown

Τα περισσότερα κρούσματα σε ένα 24ωρο μετά την άρση του lockdown

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η Ισπανία κατέγραψε πάνω από 1000 κρούσματα κορονοιού, με τον αριθμό των νέων ασθενών το τελευταίο 24ωρο να αγγίζει τους 1525, οι περισσότεροι  σε μια μέρα από την άρση του lockdown.  

Εξάλλου, την Παρασκευή έγινε γνωστό πως η οικονομία της Ισπανίας συρρικνώθηκε κατά 18,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 288.522 από την έναρξη της πανδημίας στην Ισπανία, από 285.430 που ήταν χθες. Η διαφορά στους αριθμούς οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες περιφέρειες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ με πολλές μέρες καθυστέρηση και οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να έχουν ήδη αναρρώσει.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Καταλονία, με περισσότερα από 5.000 κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, η Αραγονία (2.884) αλλά και η περιφέρεια της Μαδρίτης (2.074).

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν νέα κύματα στο μέλλον. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό τώρα. Αν ήταν έτσι, θα βρισκόμασταν σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτήν που ζούμε επί του παρόντος», είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φερνάντο Σιμόν.