Τα μέτρα για τη στήριξη του Πολιτισμού

Τα μέτρα για τη στήριξη του Πολιτισμού

Τα μέτρα για τη στήριξη του Πολιτισμού παρουσιάζει και εξειδικεύει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συμμετέχει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα. 

«Είναι σημαντικό να δούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο του πολιτισμού. Προσαρμοστήκαμε με απόλυτη επιτυχία στις νέες συνθήκες ως χώρα. Η πανδημία ανέδειξε δομικά προβλήματα στον χώρο του πολιτισμού, όπως η αδήλωτη εργασία», τόνισε η κ. Μενδώνη.

Περιγράφοντας τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, η υπουργός είπε ότι αμέσως μετά το lockdown, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό συμπεριλήφθηκαν και δεν εξαιρέθηκαν από τα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι με αυστηρά μέτρα προστασίας των επισκεπτών και αποστάσεις.

Πρόβες και γυρίσματα μπορούν να ξεκινήσουν 18 Μαΐου, τα θερινά σινεμά ανοίγουν 1η Ιουνίου με πιο μικρό αριθμό θεατών, ενώ τα Μουσεία θα ανοίξουν 15 Ιουνίου με συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών και αποστάσεις.

Δείτε live