Τα καλώδια της ΔΕΗ στην Αίγινα και η ανεπάρκεια του υπ. Ναυτιλίας

Τα καλώδια της ΔΕΗ στην Αίγινα και η ανεπάρκεια του υπ. Ναυτιλίας

Αν δείτε κάποιον σκαφάτο να παρανομεί, μην ανησυχείτε. Συνεχίστε το κολύμπι. Η πατρίδα κοιμάται και οι παρανομούντες κυριαρχούν. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που περιγράφει με ανάρτησή του ο υποναύαρχος εν αποστρατεία Στέλιος Φενέκος.

Αφορά την αντίδραση του Λιμενικού όταν το κάλεσε να παρέμβει επειδή ένα μεγάλο ταχύπλοο σκάφος είχε αγκυροβολήσει πάνω ακριβώς από το σημείο απ’ όπου διέρχονται τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ, τα οποία μεταφέρουν ρεύμα στην Αίγινα από τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου.

Παρ’ ότι στο σημείο απαγορεύεται το αγκυροβόλιο, όπως δείχνει και η τεράστια πινακίδα, παρ’ ότι ο Στ. Φενέκος επεσήμανε στον αξιωματικό του Λιμενικού τον κίνδυνο να εμπλακούν τα καλώδια στην άγκυρα του σκάφους και να συμβεί μπλακ άουτ στο νησί, όπως ακριβώς πριν από δύο χρόνια, ο τελευταίος περιορίστηκε σε μερικές προφορικές εκκλήσεις προ τον κυβερνήτη να αποχωρήσει. Εκείνος τις αγνόησε. Όσο για τον αξιωματικό, στο ερώτημα για ποιο λόγο το Λιμενικό δεν επεμβαίνει πιο δυναμικά, η απάντηση ήταν ότι δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό, ούτε σκάφη για να κάνουν κάτι περισσότερο.  

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση