Τα Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρόπολη και η αλήθεια

Τα Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρόπολη και η αλήθεια

Τα τελευταία χρόνια, και επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η Ακρόπολη των Αθηνών πλημμύριζε συχνά. Προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήδη από τον 19ο αιώνα και η επιδείνωση της κατάστασης ιδίως στα τέλη του 20ού και στις αρχές του 21ου συνέτειναν στο να φράξουν σχεδόν όλες οι δίοδοι ομβρίων υδάτων. Τις περασμένες μέρες, η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε, παρά την κακοκαιρία. Χάρη στα έργα διευθέτησης ομβρίων που γίνονται τους τελευταίους μήνες, η αποστράγγιση ήταν κανονική. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και πάλι fake news.

Σε απάντηση των fakes news της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δήθεν πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη που προκάλεσε η καταιγίδα «Μπάλος», το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνει:

«Σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Βασιλικής Ελευθερίου, και όλων των αρμόδιων Προϊσταμένων των τεχνικών γραφείων και εργαστηρίων της ίδια Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στους εργαστηριακούς χώρους της Ακρόπολης.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών Έλενας Κουντούρη, δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αντίθετα, προκύπτει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά.

Παρά την εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, συγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε μόνο σε αβαθείς κοιλότητες του εδάφους. Όλα αυτά συνέβησαν παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου «Μπάλος» σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια όταν η Ακρόπολη πλημμύριζε ακόμη και με πολύ μικρότερης έκτασης καιρικά φαινόμενα, όπως τεκμαίρεται από το αντίστοιχο video και τις φωτογραφίες των περιόδων 2013-2019».

Το φωτογραφικό και υλικό και δύο βίντεο που απέστειλε το υπουργείο, δείχνουν το χθες και το σήμερα. Στις φωτογραφίες, τραβηγμένες από το 15 έως το 19, τα μνημεία της Ακρόπολης έχουν προς τα νότιά τους τμήματα πλατώματα με λιμνάζοντα ύδατα. Τόσο πολλά, ώστε να «καθρεφτίζουν» τα αρχιτεκτονήματα. Δεν μιλάμε για τις λάσπες που υπήρχαν παντού, κατάσταση γνωστή σε όσους ανέβαιναν συχνά στον Ιερό Βράχο.

Τα δύο τωρινά βίντεο δείχνουν πως τα νερά, αντί να παροχετεύονται από όλη τη βόρεια κλιττύ μόνα τους, ακολουθούν τις υδρορροές και τα κανάλια όπως αυτά έχουν κατασκευαστεί. Επομένως, καίτοι τα αντιπλημμυρικά είναι εν εξελίξει, λειτουργούν.