Γερμανία - Κορονοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.483 και έφθασαν τα 322.864

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.483 και έφθασαν τα 322.864

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 3.483 και έφθασε τα 322.854, ανακοινώθηκε σήμερα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 11 και έφθασε τους 9.615, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Aξίζει να επισημανθεί πως  η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, ο περιορισμός κυκλοφορίας και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ είναι μερικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη προχθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στα αστικά κέντρα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, από κοινού με τους Δημάρχους/Πρωθυπουργούς του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Βρέμης και τους Δημάρχους του Μονάχου, της Φραγκφούρτης, της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Έσεν, της Λειψίας και της Στουτγκάρδης, όπου διαπιστώνεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αποφάσισε ότι όταν διαπιστώνονται 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα μίας εβδομάδας, ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» θα μεταβαίνει επιτόπου προκειμένου να εξετάζει τις ειδικές συνθήκες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Όταν τα νέα κρούσματα φθάσουν τα 50, θα επιβάλλονται νέοι περιορισμοί, οι οποίοι θα αφορούν τη διεύρυνση της υποχρέωσης για χρήση μάσκας και την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών και της πώλησης αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, θα περιορίζεται περαιτέρω ο αριθμός συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές. Σε περίπτωση που οι τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, θα υποστηρίζονται από ομοσπονδιακό προσωπικό. Αντίστοιχα, υποστήριξη από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία θα δέχονται οι τοπικές αρχές, εφόσον δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, θα αυξηθούν τα τεστ σε οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, ενώ θα επεκταθούν και στους επισκέπτες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ