Τα δοκιμαστικά δημιούργησαν την αίσθηση πως η Mercedes είναι ευάλωτη

Τα δοκιμαστικά δημιούργησαν την αίσθηση πως η Mercedes είναι ευάλωτη

Οι τρεις μέρες δοκιμαστικών στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν ολοκληρώθηκαν και οι ομάδες της Formula 1 αν μη τι άλλο έμειναν ευχαριστημένες με όσα κατάφεραν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έβγαλαν... δουλειά πολλών ημερών. Σε συνθήκες περιορισμένου χρόνου και με πολλές μεταβλητές να μπαίνουν στην εξίσωση είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα, αλλά σαφώς κάποια πρώτα βγήκαν. Κυρίως η αίσθηση πως η Mercedes ίσως να είναι ευάλωτη.

Οι πιλότοι της Σερ Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας δεν έμειναν στην πίστα για τόσο μεγάλο διάστημα όπως άλλοι. Αυτό γιατί είχαν προβλήματα. Το μονοθέσιο W12 έμοιαζε πιο... απρόβλεπτο και λιγότερο σταθερό. Ο Χάμιλτον ιδίως στην πρώτη μέρα δυσκολευόταν να το κρατήσει εντός της πίστας. Ο Μπότας είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Σήμανε συναγερμό όταν έπαθε ζημιά και εκείνο του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Martin μια και το παρέχει η Mercedes. «Είναι διαφορετικό κτήνος αυτή την σεζόν η Red Bull», τόνισε κιόλας ο Χάμιλτον. Οι «κόκκινοι ταύροι» έκαναν τους καλύτερους χρόνους στην πρώτη και στην τρίτη μέρα με τον Μαξ Φερστάπεν, ενώ και ο Σέρχιο Πέρες ήταν πολύ γρήγορος και έδειξε να προσαρμόζεται ταχύτατα στη νέα του ομάδα.

Αυτός ο συνδυασμός ανοίγει το «παράθυρο» μιας πιο ανταγωνιστικής σεζόν, τουλάχιστον μέχρι να βρει η Mercedes την ισορροπία της και να λύσει τα προβλήματά της. Διότι και η McLaren, που επίσης εντυπωσίασε με τους καλούς χρόνους του Ντάνιελ Ρικάρντο και του Λάντο Νόρις, δεν φαίνεται ικανή να γίνει διεκδικήτρια παρόλο που ο κινητήρας της Mercedes της δίνει μεγαλύτερη ισχύ. Η Aston Martin, η άλλη με κινητήρα Mercedes, θα είναι κοντά της.

Από εκεί και έπειτα, αναμένεται να κλείσουν την ψαλίδα και οι υπόλοιπες με την Alpha Tauri να κάνει θεαματικούς χρόνους τόσο με τον Πιέρ Γκασλί, όσο και με τον Γιούκι Τσουνόντα. Η Alpine εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση στην επιστροφή του Φερνάντο Αλόνσο, η Ferrari έδειξε πως έχει βελτιώσει τον κινητήρα της και είναι πιο αξιόπιστος, κάτι που αν μη τι άλλο θα βοηθήσει την Alfa Romeo και την Haas που αγοράζουν κινητήρα από αυτή. Κατά τα λοιπά, η Williams έχει ελπίδες να πλησιάσει περισσότερο τις καλύτερες ομάδες.