Τα δικαιώματα των παιδιών στη συνάντηση του Μ. Βορίδη με τον εκπρόσωπο UNICEF

Τα δικαιώματα των παιδιών στη συνάντηση του Μ. Βορίδη με τον εκπρόσωπο UNICEF

Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον επικεφαλής του μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Luciano Calestini.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Βορίδης παρουσίασε στον επικεφαλής της UNICEF τους άξονες δράσεων που έχουν συμπεριληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των επιπτώσεων της στα παιδιά καθώς και για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των παιδιών περιλαμβάνει επενδύσεις στην εκπαίδευση, την προστασία από την κακοποίηση και την εκμετάλλευση, την απασχολησιμότητα και τη φτώχεια των παιδιών και θα βασιστεί σε ένα ευρύ φάσμα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πενταετούς συμφωνίας (2022-2026) που έχει συναφθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της UNICEF. Ο κ. Calestini δεσμεύτηκε στην παροχή τεχνικής υποστήριξης από μέρους της UNICEF για την υλοποίηση της δέσμης δράσεων που έχει εκπονήσει το υπουργείο Εσωτερικών.