Μ. Σχοινάς για Ταμείο Ανάκαμψης: Τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα χωρίς όρους μνημονίων

Τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα χωρίς όρους μνημονίων

Ως «μεγάλο κερδισμένο» του Ταμείου Ανάκαμψης χαρακτήρισε την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν μνημονιακοί όροι για τα χρήματα που θα δοθούν στη χώρα μας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την Ευρώπη καθώς για πρώτη φορά οι ηγέτες καλούνται να πάρουν μια απόφαση που θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τόνισε, επίσης, πως για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός 
ώστε να πάρει μπροστά η ευρωπαϊκή οικονομία μετά τις συνέπειες της πανδημίας. Ο Μ. Σχοινάς σημείωσε πως είναι κοινή παραδοχή ότι η Ευρώπη χρειάζεται συμφωνία τώρα ενώ είπε πως εάν δεν υπάρξει θα γίνει νέα σύνοδος προς το τέλος Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί ανέφερε πως πρόκειται για απερίγραπτη την κίνηση της Τουρκίας και σημείωσε πως βαραίνει πολύ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Εάν η Τουρκία θέλει να ξαναβρεί την δυτική της σύμφυση θα πρέπει να σταματήσει τις επιθετικές μονομερείς κινήσεις και να ξεκινήσει διάλογο με τη Δύση και την ΕΕ», επεσήμανε ο Μ. Σχοινάς  και ξεκαθάρισε ότι εάν οι Τούρκοι συνεχίσουν η ΕΕ θα αντιδράσει με τις δυνατότητες που τις δίνει το ευρωπαϊκό δίκαιο.