8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Θ. Σκυλακάκης: Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις

Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις

«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης για τη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής διευκρινίζοντας ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να διανεμηθεί μέσα σε έξι χρόνια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη», για να προσθέσει πως η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα.

Όσον αφορά το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι «το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της "πράσινης" Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού».

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε για ότι «το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα«, εξηγώντας πως όσο υπάρχει ο κορονοϊός είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι' αυτό και ο ίδιος θα είναι πολύ προσεκτικός στις δεσμεύσεις του και στην εισήγηση για μείωση φόρων.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα», σημείωσε. «Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε για το σχέδιο Πισσαρίδη ότι θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία ανάκαμψης της χώρας και πρόσθεσε ότι τα 2 δισ. από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.