ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Τα άμεσα αντανακλαστικά της ΕΡΤ και στη συγγνώμη

Τα άμεσα αντανακλαστικά της ΕΡΤ και στη συγγνώμη

Τα χτύπημα του εγκέλαδου στην Ελασσόνα δοκιμάζουν τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά όλων των καναλιών, όπως βέβαια και της ΕΡΤ. Και είναι προς τιμήν της δημόσιας τηλεόρασης ότι στον πρώτο σεισμό της Τετάρτης όχι μόνον τροποποίησε αμέσως το πρόγραμμα της, αλλά απεδείχθη το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που για δύο ώρες μετέδωσε όλες τις εξελίξεις από τη σεισμόπληκτη περιοχή. Κάτι που σημειωτέων επαναλήφθηκε και  χθες Πέμπτη 5 Μαρτίου, καθώς πρώτη η ΕΡΤ είχε άμεση ανταπόκριση για την επανάληψη του φαινόμενου στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά που επέδειξε η ΕΡΤ φαίνεται να επιβραβεύονται και από το τηλεοπτικό κοινό. Την Τετάρτη 3 Μαρτίου η μέση τηλεθέαση της δίωρης έκτακτης κάλυψης του σεισμού από την ΕΡΤ έφτασε το 14,4% πάνω από όλες τις αντίστοιχες ενημερωτικές εκπομπής, ενώ και το χθεσινό δελτίο ειδήσεων το παρακολούθησαν 306.000 πολίτες (6,2%).

Απέναντι στο μεγάλο αυτό τηλεοπτικό κοινό που ολοένα και περισσότερο εμπιστεύεται τη δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ, με τη στάση ευθύνης που οφείλει να τη διακρίνει, ζήτησε χθες αμέσως συγγνώμη για κάτι που εσφαλμένα μετέδωσε στο κεντρικό της δελτίο αναφορικά με τις κινητοποιήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σχετικό ρεπορτάζ μεταδόθηκε εκ παραδρομής ότι το πανό των αλληλέγγυων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανήκε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αλήθεια αποκαταστάθηκε ήδη από το νυχτερινό δελτίο της ΕΡΤ στις 24:00 όπως και στα σημερινά της δελτία.