Τα «άκουσε» το κυβερνητικό κλιμάκιο από τους κατοίκους στο Μάτι

Τα «άκουσε» το κυβερνητικό κλιμάκιο από τους κατοίκους στο Μάτι

Τις διαμαρτυρίες τους για πλήθος ζητημάτων εξέφρασαν κάτοικοι στο Μάτι στο κυβερνητικό κλιμάκιο που πήγε στην περιοχή για να ενημερώσει για την πορεία των υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, τα επιδόματα και όλα τα θέματα αρωγής.

Σημειώνεται ότι στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Μεταξύ άλλων οι πληγέντες που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 ζήτησαν από τους εκπροσώπους  της ΑΑΔΕ να μην πηγαίνουν αυτοπροσώπως στην εφορία για να κάνουν τις δηλώσεις απαλλαγής  και ο κ . Σπίρτζης δεσμεύτηκε να βρεθεί λύση να γίνονται οι δηλώσεις ηλεκτρονικά. Άλλοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στους δημόσιους χώρους. Κάποιοι μάλιστα κατηγόρησαν το Δήμο Μαραθώνα ότι έχει καθυστερήσει σε αυτό το θέμα σε αντίθεση με τον Δήμο Ραφήνας. 

Κάποιοι άλλοι πληγέντες είπαν ότι δεν έχουν πάρει ακόμη το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ. Στη συνάντηση συμμετείχαν και επιστήμονες από τον Δημόκριτο και το ΕΛΚΕΘΕ οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα τοξικά από την πυρκαγιά ούτε παρατηρήθηκε μόλυνση στη θάλασσα. Όπως είπε ο κ Σπίρτζης η συνάντηση στο Μάτι έγινε - και θα ακολουθήσει κι άλλη στο Νέο Βουτζά - για να μην ακούγονται διάφορες φήμες στους πληγέντες και ανησυχούν.

Ο κ. Σπίρτζης μάλιστα κάλεσε όποιον θέλει να συγκρίνει μια φυσική καταστροφή του παρελθόντος, «ακόμη και των δικών μας κυβερνήσεων και να τη συγκρίνουμε με την ταχύτητα και τον τρόπο που έχουμε λειτουργήσει στη συγκεκριμένη καταστροφή. Θέλαμε κατ' ελάχιστο τέσσερις μήνες, όπως χρειάστηκαν τρεις μήνες στη φυσική καταστροφή, στην πλημμύρα, που είχαμε πρόσφατα. Στο παρελθόν θέλαμε επτά μήνες για να βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση που οριοθετούσε την περιοχή, που προέβλεπε τον προϋπολογισμό και τώρα  κάναμε μιάμιση εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ