Τα «κοινοβουλευτικά» fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Τα «κοινοβουλευτικά» fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η επικοινωνία ήταν το προνομιακό πεδίο του Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ορισμένοι πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα και έβαζαν στην λίστα με τα «δυνατά χαρτιά» του κ. Τσίπρα και τις ομιλίες και συζητήσεις στο κοινοβούλιο. Πόσες φορές άλλωστε, ειδικά τους τελευταίες μήνες πριν από τις εθνικές κάλπες του 2019, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούσαν με υποτιμητικό τρόπο για τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη εντός της Βουλής; 

Όπως η ζωή απέδειξε, όλα αυτά δεν ήταν παρά «ευσεβείς πόθοι» του τότε κυβερνώντος κόμματος και αποτελούσαν ένα από τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέπεσαν μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Οι κάλπες στήθηκαν τον Ιούλιο του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε και οι ισχυρισμοί περί ρητορικής δεινότητας Τσίπρα και ρητορικής αδυναμίας Μητσοτάκη μπήκαν «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Παρασκευής πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν αντιμέτωποι στη λεγόμενη «Ώρα του πρωθυπουργού». Οι δύο άντρες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους αρχικά για τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, χωρίς να αποκλείεται η συζήτηση να μετατραπεί σε μία εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση. Όπως τονίζει στο liberal.gr στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη, οι διαδικασίες αυτές δίνουν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να αναδείξει από τη μία τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και από την άλλη να «φωτίσει» την αντιπολιτευτική ένδεια του κ. Τσίπρα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ως ένα από τα δυνατά χαρτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη την απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, μια και πιστεύουν ότι η όποια σύγκριση την περίοδο αυτή λειτουργεί απολύτως υπέρ του πρωθυπουργού, κάτι που επιβεβαιώνουν και η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών κοινής γνώμης. 

Κατηγορούν μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειμμα σοβαρών προτάσεων για την πορεία της χώρας και για  αντιπολιτευτική πενία, που τον οδηγεί κάθε τόσο στο να περνάει από το πεδίο της πολιτικής σε αυτό της παραπολιτικής. Ως απόδειξη αυτού του πολιτικού συμπεράσματος επικαλούνται στην κυβέρνηση την περίπτωση με το πτυχίο του γενικού γραμματέα τουρισμού .

«Ο κ. Λούλης είναι ένας γνωστός πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας με κοινωνική προσφορά και σίγουρα δεν στερείται γνώσεων και εμπειρίας. Αντίθετα διαθέτει προσόντα, αυταπόδεικτα ώστε να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό στη δύσκολη αυτή στιγμή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», τονίζουν στελέχη που σημειώνουν με νόημα ότι «η επιχειρηματική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ρετσινιά, καθότι ένα μεγάλο μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου επί διακυβέρνησης Τσίπρα ήταν ανεπάγγελτο».